Dela ett förslag, idag!

Startsida-01

SKAKA OM

SKAKA OM är resultatet av en dröm hos fyra unga medborgare i Kalmar. De ville skapa en hemsida för att medborgare skulle få en chans att enklare dela med sig av sina idéer och göra sin röst hörd. Drömmen har haft sina motgångar men efter drygt två år och en del ändringar på vägen har den nu blivit verklighet tillsammans med den ideella organisationen Kumulus. Förverkligandet av drömmen har dessutom resulterat i två heltidsjobb och finansieras av Arvsfonden i tre år.

”Vårt mål är att göra det enklare för dig att nå fram med dina drömmar och idéer”

SKAKA OM har tydliga kopplingar till LUPP, en undersökning som har gjorts i skolor runt om i Kalmar län men också i andra län i landet. I undersökningen har det kommit fram att unga vill känna sig mer delaktiga och påverka sin situation. SKAKA OM skapades för att hitta en kanal mellan politiker och ungdomar.

Genom SKAKA OM ska politiker och ungdomar kunna mötas på en neutral plats och utbyta idéer med varandra och komma med olika förslag till förbättring. SKAKA OM ska vara en kreativ plats som ger utrymme för alla möjliga idéer, stora som små. Eller varför inte för att tycka till om något som händer i din kommun.

Vi vill uppmuntra engagemanget hos dig som ungdom, få dig att vilja påverka din situation och göra skillnad. Lyckas vi med det kommer  SKAKA OM vara rätt verktyg för förändring. De förslag som kommer in på sidan går att rösta på. Om förslaget får flertalet positiva röster kommer SKAKA OM tillsammans med dig lämna in det som ett medborgarförslag eller liknande i din hemmahörande kommun.

SKAKA OM vänder sig främst till unga mellan 13-20 år, men naturligtvis är SKAKA OM en plattform som passar alla åldrar. Alla som har kreativitet och vill bidra med idéer till förbättring eller bara tycka till om något är välkomna att registrera sig!