Dela ett förslag, idag!

Startsida-01

OM SKAKA OM

”Du förstår när du blir äldre”

Låter det bekant? Är man ung är det ibland så svårt att bli tagen på allvar – medan vuxna automatiskt får mer utrymme, mer makt och större möjligheter att påverka.

SKAKA OM är resultatet av en dröm hos fyra icke-vuxna i Kalmar. De ville skapa en hemsida för att unga medborgare skulle få en chans att enklare dela med sig av sina idéer och göra sin röst hörd. Drömmen blev verklighet tillsammans med den ideella föreningen Kumulus och finansieras av Arvsfonden i tre år, 2013-2016. Projektet avslutas den 1 november 2016 men är du ung kan du fortsätta lämna förslag på sidan, du kommer alltid att få ett svar! Är du politiker eller tjänsteperson kan det vara bra att veta att vi, tillsammans med unga, har tagit fram ett metodmaterial och ett utbildningsunderlag som finns tillgängligt via föreningen Kumulus. Kontakta oss på info@kumulus.se så får du veta mer!

Vårt mål är att göra det enklare för dig att nå fram med dina drömmar och idéer

SKAKA OM har tydliga kopplingar till LUPP, en undersökning som har gjorts i skolor såväl i Kalmar län men också i andra län i landet. I undersökningen har det kommit fram att unga vill känna sig mer delaktiga och påverka sin situation. SKAKA OM’s målsättning är att skapa möjligheter för just detta – genom en enkel, tydlig & kreativ kanal mellan politiker och ungdomar.

Vi hoppas kunna uppmuntra, inspirera och ta del av engagemanget hos dig som ungdom. Vi vill att du ska känna att du har alla möjligheter i världen att kunna påverka din situation och göra skillnad. Lyckas vi med det blir SKAKA OM rätt verktyg för förändring.

Ta makten över din röst – lämna ditt förslag på SKAKA OM redan idag!

De förslag som kommer in på sidan går att dela det vidare i sociala medier. Du kommer alltid att få ett svar, vilket vi ser till genom våra kontaktpersoner i respektive kommun. Om du efter det att du lämnat ditt förslag vill ta det vidare ännu ett steg direkt så kan vi på SKAKA OM tillsammans med dig lämna det som ett medborgarförslag till din kommun. SKAKA OM vänder sig främst till dig som är mellan 13-20 år, men naturligtvis är SKAKA OM en plattform som passar alla åldrar. Alla som har kreativitet och vill bidra med idéer till förbättring eller bara tycka till om något är välkomna att lämna ett förlsag!