Hinderbana

Bygg en hinderbana utomhus. Typen militärhinderbana, klättra, kryp, balans m.m. Finns banor för barn i tex Havslätt men inget för vuxna .

Belysningsstolpar vid grusväg på lotsgårdsvägen

Belysning saknas på grusvägen mellan Lotsgårdsvägen och cykelvägen ut vid Östersjövägen. Förslag att sätta belysningsstolpar likande dom som redan finns utmed strandpromenaden och lägg stenmjöl som underlag.

Alternativrätt i skolan

De som har någon allergi på skolan får bara huvudrätten som serveras medans de andra får alternativ o huvudrätt. Jag tycker det är jobbigt. O fisk dagarna går många allergiker från matsalen utan att ha ätit någon mat. Jag tycker att även de som har allergi ska få altenativrätt.

Skoltidens slut/ dag

Vi är 4 klasser i min skola. Alla får någon dag gå hem och sluta tidigare. Men inte vi. Jag tycker inte att det ska vara så. Jag vill att alla ska sluta tidigare nån dag eller att ingen ska sluta tidigare.

Läxor

Jag vill att vi ska ha mindre läxor i veckan! Jag går i 7an och har minst 6 läxor per vecka. Jag hinner inte med någonting. Jag som har egen häst också. Det är för mycket! Jag mår så dåligt av och komma hem och sitta med läxorna i 3 h per dag.

Synen på unga personer med ångest

Som ung person med ångest är det ofta jobbigt att förklara min situation. Då lägger folk istället ord i munnen på mig, eller bombar mig med frågor. Blir arga på mig att jag inte svarar. De förstår inte att de måste låta mig vara. Jag är inte kapabel att svara för mig själv, men ingen kan ta ett beslut åt mig. Speciellt som tjej kan det vara tufft, lärarna säger "det är normalt att tjejer har höga krav på sig själva". Det kanske är normalt. Men det gör inte saken...

Hopptorn, Trampolin & Studsmattor i simhallen.

Detta förslaget som blivit framröstat av Oskarshamnsungdomar handlar helt enkelt om att man vill ha mer att göra i simhallen. Med hopptorn, trampolin och/eller Studsmattor blir det roligare att gå till simhallen. Man får mer att hitta på på fritiden helt enkelt. Superkul ju!

Mer pengar till skolan och bättre internet

Förslaget som ungdomarna har röstat fram handlar om att de vill ha mer pengar till skolan, att man satsar på deras utbildning. De är framtiden och deras utbildning är superviktig för dem, såklart De vill även ha internet i skolan och fritidsgården eftersom man ofta behöver internet för att göra sina läxor och sina skolarbeten. När man inte har internet så kan man inte plugga på rasterna och i fritidsgården efter skolan.

Peppade Oskarshamn

På framtidsdagarna för ett tag sedan så kom det in supermycket bra förslag på ungdomar i Oskarshamn. Politikerna tyckte det var toppen och föreslog en omröstning kring vad ni tyckte var viktigast av allt det viktiga. Resultatet har blivit två förslag. Mer pengar till skolan och bättre internet. Hopptorn, Trampolin & Studsmattor i simhallen. Förslagen ligger nu upplagda under Oskarshamns kommun. Vad tycker du? Håller du med? Eller inte? Gå in på något av förslagen...