Dela ett förslag, idag!

Startsida-01

Hur använder du SKAKA OM?

SKAKA OM är din röst. Din åsikt. Ditt verktyg för att kunna påverka. Här förklarar vi hur du använder oss och vad som händer efteråt.

Varför ska du använda SKAKA OM?
SKAKA OM är en hemsida där du som ung kan lämna förslag på vad du vill förbättra i din kommun. När du lämnat ditt förslag kommer vi att se till att det hamnar hos rätt person, det vill säga hos någon av våra kontaktpolitiker – och sedan kommer du att få ett svar. På så sätt blir SKAKA OM din väg in till kommunen och politikerna får ta del av dina åsikter. För lita på oss – dina åsikter är viktiga!

Får man tycka vad som helst?
SKAKA OM är ditt att använda som du vill. Du får själv föra fram vad du tycker, känner eller tänker – det finns inga rätt och fel. Däremot får du inte agera kränkande eller bryta mot lagen här på sidan. Här hittar du våra allmänna regler om du vill veta mer.

Hur gör du då?
Om du vill lämna ett förslag så klicka du helt enkelt på knappen ”SKICKA IN DITT FÖRSLAG”. När du klickat på knappen så få du fylla i namn, mejladress eller telefonnummer och vilken kommun du kommer från. Med den informationen kan vi vända oss till rätt kommun – och vi kan även skicka dig ditt svar när det kommer in till oss! Din mejladressen eller telefonnumret är ingenting som syns på hemsidan utan syns bara för oss. Har du frågor om anonymitet eller säkerhet på sidan är du välkommen att mejla oss!

Vad händer med ditt förslag när det kommit in till oss?
När du lämnat ett förslag kommer vi att skicka det vidare till våra kontaktpolitiker i kommunen. Beroende på vad ditt förslag handlar om kommer de att bestämma hur det ska hanteras. Ibland kan det ta lite tid innan ett svar kommer vilket oftast beror på att det måste fattas ett beslut på kommunen innan de kan lämna besked. Ibland får man ett ja och ibland ett nej men det viktigaste är att du alltid kommer att få ett svar.