Lätta på hjärtat – vi behöver din hjälp!

”Jag blir ibland väldigt osäker när jag ska prata med vuxna. Det känns som om jag måste formulera mig helt rätt och använda ord jag knappt förstår för att de ska lyssna och ta mig på allvar”

”Det är som att man aldrig får en chans. Som i mitt sommarjobb tillexempel. Jag har tagit körkort och har en egen bil – men jag fick inte ens köra vanlig gräsklippare för hand eftersom min handledare inte litade på att jag skulle klara av det”

”Det verkar som om vuxna tror att bara för att de har träffat en ung, så vet de hur alla unga är. Träffar de någon som är ointresserad så tror de att alla är så”

12637055_10153376346428857_1759747484_o

Känner du igen dig? Allt som står här ovanför är sånt som ni unga gång på gång berättat för oss. Det handlar om att det är svårt att få vuxna att förstå och lyssna – men också att det är svårt för vuxna att veta hur de ska göra det. Vi på #skakaomnu är nyfikna på vad det egentligen beror på och vi tror stenhårt på att det inte behöver vara svårt. Så länge vi vill, så kan vi. Men för att vi ska lyckas med det är det viktigt att hjälpas åt.

Just nu håller vi därför på att skriva en instruktionsbok som vi vill ge till alla politiker och beslutsfattare i Kalmar län. I den vill vi att ni som är unga ska få berätta vad det är ni tycker är fel, vad ni tycker är svårt och vad ni skulle vilja göra istället. Tips, trix och idéer som är lätta att förstå och ta till sig. Och självklart behöver vi DIN hjälp.

Om du har en tanke eller en text du vill dela med dig av så skicka den till oss! Som tack får du ett par schyssta glasögon av oss. Det behöver inte vara långt, det kan räcka att du skriver en enda mening (ungefär som de orangea du läste här ovanför) – så länge som den innehåller något du tycker är viktigt att vuxna får veta. Alltså, om du vill bidra:

1) Skriv en text där du berättar om något som är viktigt för vuxna att veta
2) Skicka den tillsammans med ditt namn & hela din postadress (inklusive postnummer) till oss på hej@skakaom.nu
3) .. och håll utkik i brevlådan efter din belöningspresent!

Tack för att du hjälper oss!
/Anna & Alexandra